Joi, 9 noiembrie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București (SSU-ICUB) organizează un lunchtime seminar cu tema Defining Mental Illness: Some Philosophical Considerations. La această ediție, Jennifer Radden, profesor invitat SSU-ICUB, va prezenta o serie de concepte din sfera sănătății mintale. Evenimentul va avea loc începând cu ora 13:30, în sala de seminare a IRH–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Jennifer Radden este profesor emerit de filosofie la Universitatea din Massachusetts Boston. A studiat filosofie și psihologie la Universitatea din Melbourne și a obținut titlul de Doctor în Filosofie la Oxford. Lucrările publicate abordează teme precum concepte de sănătate mintală, istoria și filosofia psihiatriei, aspecte etice și normative ale practicilor medicale. Printre monografii se numără On Delusion (2011) și Melancholy Habits: Burton’s Anatomy for the Mind Sciences (2017). Este editor al volumelor colective The Nature of Melancholy (2000) și Oxford Companion to the Philosophy of Psychiatry (2004). Prin proiectul desfășurat la SSU-ICUB, Jennifer Radden urmărește completarea articolului despre boli mintale din Stanford Encyclopedia of Philosophy.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri.

Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele.

Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This