Seria întâlnirilor organizate de Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB sub forma lunchtime seminar continua în această săptămână cu o prezentare în domeniul filosofiei. Joi, 16 noiembrie 2017, Mogens Laerke (Ecole Normale Supérieure de Lyon) va susține prelegerea cu tema Spinoza on Common Notions, începând cu ora 13:30, în sala de seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Mogens Laerke este director de cercetare în cadrul CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) și membru IHRIM (International Association for Human Resource Information Management). Interesele sale de cercetare cuprind teme de istoria filosofiei și filosofie modernă. În prezent este, de asemenea, secretar al Societății Britanice de Istoria Filosofiei (British Society for the History of Philosophy).

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

 Mai multe detalii despre programul întâlnirilor de tipul lunchime seminar pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This