Cea de-a opta ediție a evenimentului „Autostrada de Drept”, organizat de Asociația Studenților în Drept a Universității din București (ASD) și creat ca o necesitate pentru alinierea Facultății de Drept a Universității din București la standardele facultăților de profil din întreaga lume, a avut loc, anul acesta, în perioada 13-18 noiembrie.

În cadrul acestei ediţii, participanţii au luat parte la un program conceput în așa fel încât să îmbine latura academică şi culturală cu cea recreativă.  O activitate inedită a ediției din acest an a fost turul pietonal al Bucureştiului realizat de către un ghid care le-a prezentat studenților diferite aspecte, fie istorice, culturale sau arhitectonice. Au fost organizate jocuri de cunoaştere, o seară de film şi o zi a jocurilor la care au participat nu numai organizatorii proiectului, ci şi zeci de studenţi din cadrul Asociaţiei Studenţilor în Drept.

Una dintre cele mai bine percepute activităţi a proiectului a fost vizita la Direcţia Naţională Anticorupţie. La sediul DNA,  preț de mai bine de o oră, participanţii au primit răspunsuri la întrebările lor chiar de la procurorul şef al instituției, Laura Codruţa Kövesi. Creată pentru a face experienţa studenţilor participanţi în cadrul proiectului „Autostrada de Drept” cât mai frumoasã şi pentru a pune în lumină toate oportunităţile pe care Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti le poate oferi, vizita la DNA se adaugă mersului la cursuri şi seminare.

Astfel, scopul acestui proiect este unul mixt: din punct de vedere academic, lărgirea orizonturilor prin descoperirea sau chiar aprofundarea diferitelor opinii ale școlilor de drept din țară și nu numai, comparația între ofertele educaționale, diferențele de abordare a materiilor și altele, iar din punct de vedere cultural și social, găsirea de elemente comune și stabilirea unor legături speciale.

ASD organizează și recomandă astfel de evenimente în contextul în care acestea oferă tinerilor o experiență unică: cursuri, seminare, activități extracurriculare și networking cu tinerii juriști și studenți la drept din alte orașe (Chișinău, Iași, Timișoara, Craiova și Cluj), care au drept scop consolidarea legăturilor între studenți și crearea unui spațiu academic benefic învățării în comun.

Pin It on Pinterest

Share This