În perioada 14-15 decembrie, în sala de conferințe a Platformei de Cercetare în Biologie și Ecologie Sistemică (Splaiul Independenței, nr. 91-95, București), va avea loc atelierul „Analize optice și senzoristice ale biosistemelor, fără utilizarea agenților de contrast”. Evenimentul este co-organizat de prof. Gabriel Popescu, de la Institutul Beckman, Universitatea din Illinois, Urbana – Champaign, SUA, în  calitatea sa de profesor invitat la ICUB.

Scopul evenimentului este de a reuni, alături de reprezentantul Universității din Illinois, profesori și cercetători ai Universității din București, precum și colaboratori ai acestora, pentru a prezenta și discuta rezultate recente din domeniul de cercetare abordat în cadrul atelierului și pentru fundamentarea unor noi colaborări.

Prof. Gabriel Popescu a absolvit Facultatea de Fizică a Univesității din București în 1996, manifestând un puternic interes pentru aplicațiile biomedicale: „M-am specializat în optică și după câteva experimente în laboratoarele facultății am devenit fascinat de lumină ș, mai ales laseri”.

După un an la Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, prof. Gabriel Popescu se îndreaptă către School of Optics, University of Central Florida, unde obține diploma de doctor în fizică în anul 2002.

Astăzi, Gabriel Popescu este Profesor Asociat la Departament of Electronical and Computer Engineering, University of Ilinois și director la Quantitative Light Imaging Laboratory, locul unde prof. Popescu folosește proprietățile luminii ca să măsoare dinamica și structura celulelor vii.

Mai multe informații despre atelierul „Analize optice și senzoristice ale biosistemelor, fără utilizarea agenților de contrast” pot fi accesate aici.

Pin It on Pinterest

Share This