Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, Asociația Studenților Chimiști a Universitații din Bucuresti și Facultatea de Chimie au organizat prima conferință din cadrul proiectului „eppur si muove”, susținută de academicianul Leon Dănăilă. Evenimentul a avut loc începând cu ora 11:00, în amfiteatrul R1 al Facultății de Chimie (Bd. Regina Elisabeta, nr.4-12).

În cadrul proiectului „eppur si muove” se vor realiza întâlniri lunare cu personalități marcante din diferite domenii,exemple pentru tinerii studenți și nu numai.  Proiectul își propune promovarea modelelor  socio-culturale și științifice demne de urmat.

Membru al Academiei Române din 1997, prof. univ. dr. Leon Dănăilă a absolvit  Facultatea de Medicină din Iași în 1958. În anul 1961, prin concurs, a ocupat postul de medic neurochirurg la clinica de Neurochirurgie de la Spitalul „Gh. Marinescu” din București, unde lucrează și în prezent. Prof. univ. dr. Leon Dănăilă a devenit în anul 1966 medic specialist neurochirurg, în anul 1972 doctor în medicină cu lucrarea „Neurinomul Spinal”, în 1974 medic primar neurochirurg și în anul 1981 șef al secției de neurochirurgie vasculară și microneurochirurgie. Face parte din comitetul director al următoarelor reviste de specialitate: Romanian Journal of Reconstructive Microsurgery, Romanian Neurosurgery, Romanian Journal of Neurology and Psychiatry, National Medical Review and “Proceedings of the Romanian Academy” și „Chirugia”. Este editor șef al revistei “Romanian Journal of Neurosurgery” și Președinte de onoare al revistei „Medicina Modernă”.

Mai multe detalii despre prima conferință din cadrul proiectului „eppur si muove” pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This