Caravana Editurii Universității din București, prin intermediu Institutului Cultural Român și al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale a participat, și pe parcursul anului 2017, la cele mai importante târguri internaționale de carte.

În prima parte a lui 2017, Caravana EUB a fost prezentă la târgurile de carte de la Leipzig, Budapesta, Praga, Londra şi Paris. Volumele EUB trimise la aceste manifestări au fost reprezentative, în principal pentru producţia editorială EUB în limbi străine (atât de circulaţie largă, cât şi de circulaţie restrânsă), precum şi pentru dialogul ştiinţific internaţional şi pentru comunicarea dintre culturi, valori pe care publicaţiile EUB le promovează în mod constant.

Domeniile şi titlurile selectate, de la interfaţa sintaxă-semantică la studii literare, de la studii asupra unor dialecte sau limbi de circulaţie restrânsă la investigaţii lingvistice vizând culturile „mari”, de la istoria mentalităţilor la teologie, de la secvenţe din istoria şi cultura română la teme de istorie universală, de la informare şi comunicare la drept ori ştiinţe politice, au avut în vedere linia generală promovată de respectivele târguri internaţionale, legătura dintre tematica volumelor şi particularităţi ale ţărilor-gazdă şi, în măsura posibilului, ţara invitată la respectivele târguri internaţionale.

În plus, Caravana EUB  a fost prezentă și la târgurile desfășurate în cea de-a doua parte a anului, astfel: Frankfurt (11-15 octombrie), Belgrad (22-29 octombrie), Istanbul (4-7 noiembrie), Sofia (12-17 decembrie). Câteva cifre ilustrează amploarea manifestărilor la care au călătorit cărţile EUB: Frankfurt, locul celui mai important târg internaţional de carte, întruneşte anual mai mult de 7.000 de expozanţi din peste 100 de ţări şi înregistrează cca 280.000 de vizitatori; la Sofia, cel mai recent târg de carte menţionat, au participat peste 200 de expozanţi, numărul vizitatorilor ajungând la 50.000.

Astfel, publicaţiile trimise la târgurile la care Caravana EUB a fost prezentă au avut drept scop creşterea vizibilității Editurii Universităţii din Bucureşti. De altfel, selecția a fost făcută în rezonanţă cu interesul crescând al cititorilor străini pentru Editura Universităţii din Bucureşti, interes reflectat în comenzile de carte pe care editura le onorează pe plan internaţional.

 

Pin It on Pinterest

Share This