În perioada 13-15 martie 2017, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (FPSE) a Universității din București, prin Laboratorul de Ştiinţe Cognitive Clinice, organizează a patra ediţie a evenimentului  internațional ,,Săptămâna de Conștientizare a Creierului” (SCC).

Fiind o acțiune globală, acest proiect a atras de-a lungul timpului specialiști din diverse domenii, iar prin interdisciplinaritatea contribuțiilor la ,,Săptămâna de Conștientizare a Creierului”, oamenii au posibilitatea de a privi creierul într-o maniera holistică și integrativă cu ajutorul specialiștilor din întreaga lume. Deși în ultimii ani s-au făcut multe descoperiri în cercetarea neuroștiințifică, multe alte lucruri așteaptă să fie clarificate, iar evenimentele precum ,,Săptămâna de Conștientizare a Creierului”  au o contribuție importantă în stimularea curiozității noilor generații și oferirea unei oportunități internaționale tuturor specialiștilor din domeniu de a-și face cunoscute descoperirile și de a le împărtăși lumii.

Desfășurat sub deviza „Tu îți cunoști potențialul?”, evenimentul propune prelegeri și ateliere interactive, în cadrul cărora vor fi abordate teme precum „Pe cine și cum iubim?”, „Cum ne prezentăm în fața celorlalți și cum ne vedem în oglindă?” sau „Cum distorsionăm și cum facem față provocării realității?”. În plus, participanții vor avea ocazia să descopere, pe parcursul unei întregi săptămâni, detalii inedite cu privire la Cogniția extinsă și la liberul arbitruDezgust și frică, un dicționar al emoțiilor în fobii. În plus, vor exista și prelegeri și ateliere despre Persoanele raționale, consumatori iraționali sau Neuronii oglindă între mit și realitate.

Mai multe detalii despre evenimentele în cadrul celei de-a patra ediții a „Săptămânii de Conștientizare a Creierului”, dar și despre vorbitorii invitați fi consultate aici.

,,Săptămâna de Conștientizare a Creierului” este o campanie de informare asupra progreselor din domeniul neuroştiinţelor, desfășurată la nivel internațional. Aceasta este dedicată tuturor persoanelor interesate de cercetările despre creier, gândire şi comportament. Campania este organizată sub egida Federation of European Neuroscience Societies (FENS) şi Dana Foundation.

Evenimentul găzduit de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei este organizat de lect. univ. dr. Ioana Podina și lect. univ. dr. Raluca Tomşa, cadre didactice la FPSE.

Participarea la prelegerile și atelierele ,,Săptămânii de Conștientizare a Creierului” este gratuită.

Informații suplimentare despre cea de-a patra ediție a „Săptămânii de Conștientizare a Creierului” pot fi consultate pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Pin It on Pinterest

Share This