Facultatea de Ştiinţe Politice, prin Centrul pentru Politicile Egalității de Şanse (CPES), și Centrul Regional Francofon de Cercetări Avansate în Științe Sociale al Universității din Bucureşti lansează concursul de idei „Reprezentarea politică a femeilor. Eseu despre egalitate și democrație”.

Tema concursului, Reprezentarea politică a femeilor, invită la o reflecţie asupra discursurilor cotidiene în jurul reprezentării politice a femeilor de pretutindeni. Competiția încurajează exprimarea unor idei originale care să transforme exemplele cotidiene în teme de dezbatere despre egalitate și democrație.

Concursul se adresează studenților preocupați de aceste teme și de analiza lor în contextul românesc actual.

Dosarul de participare trebuie să conțină:

  • Eseu de 2-3 pagini (6.000-10.000 de semne) pe tema concursului. Fiecare eseu trebuie însoțit de coordonatele participantei/participantului (nume, prenume, statut/funcţie, instituție, adresă de mail).
  • Scrisoare de motivație de 1 pagină care să prezinte interesul și proiectele individuale trecute, prezente sau viitoare legate de problematica egalității de șanse și a reprezentării politice a femeilor.

Dosarele de concurs trebuie trimise până cel târziu pe data de 1 martie 2018 la adresele: anca.dohotariu@fspub.unibuc.ro și simona.necula@villanoel.ro.

Informații complete despre modalitatea de participare la concursul de idei „Reprezentarea politică a femeilor. Eseu despre egalitate și democrație” pot fi consultate aici.

Concursul „Reprezentarea politică a femeilor. Eseu despre egalitate și democrație” este organizat în parteneriat cu masterul Politicile egalității de șanse în context românesc și european (FSPUB), Ambasada Canadei, Ambasada Franței, Biroul Regional pentru Țările Europei Centrale și Orientale al Organizației Internaționale a Francofoniei, Agenția Universitară a Francofoniei pentru Europa Centrală și Orientală, Librăria Kyralina, Centrul FILIA, Societatea Muzicală.

Pin It on Pinterest

Share This