Marți, 27 februarie 2018, începând cu ora 16:00, va avea loc conferința „Legendele dacilor” susținută de Mihai Grăjdeanu. Evenimentul este organizat sub egida Centrului de Istorie Comparată a Societăților Antice (CICSA) al Facultății de Istorie din cadrul Universității din București (Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 4-12).
Conferința, parte a proiectului „Legendele Dacilor”, inițiat de autorul Mihai Ionuț Grăjdeanu, își propune să readucă în atenția copiilor și tinerilor pasionați de istorie și mitologie dacică, legendele și personajele străvechi. Ideea proiectului a luat naştere în anul 2011 când Mihai I. Grăjdeanu a realizat ilustraţiile din cartea „Legendele Dacilor Liberi” şi albumul de bandă desenată „Legendele Dacilor – Piatra Sacră”, ambele publicate la editura Dacica.
În anii 2012 și 2013, în cadrul expoziţiilor personale şi de grup, în cadrul Atelierelor de Bandă Desenată susţinute la Biblioteca Naţională a României, Cinematograful Scala, Cinematograful Patria sau Street Delivery, dar şi în cadrul primei ediţii a EECC 2013 Bucureşti, proiectul „Legendele Dacilor” a adunat un număr mare de admiratori, participanţi la ateliere de bandă desenată şi cumpărători ai produselor comercializate. Proiectul a continuat și în 2014, 2015, 2016 și 2017, anul lansării albumului de bandă desenată „Păşunile de Aur” (editura Geto-Dacii). Mai multe informații despre proiectul „Legendele dacilor” pot fi accesate aici și aici.
Mihai Ionuț Grăjdeanu (n. 1987), autor prolific de bandă desenată și romane grafice, este implicat în multiple proiecte editoriale, precum „Legendele Dacilor” și “Comics Didactic”. Participă la expoziții personale și de grup în țară și peste hotare. În 2016 a reprezentat România la Festivalul Internațional de Benzi Desenate din Bruxelles, Belgia. În 2017 a reprezentat România la Salonul de Benzi Desenate din Veles, Macedonia, unde a primit Premiul organizatorilor. Susține ateliere de benzi desenate în cadrul festivalelor, în școli, muzee și teatre din întreaga țară. Mai multe informații despre cariera profesională a autorului Mihai Grăjdeanu pot fi accesate aici.