Joi, 15 februarie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București (SSU-ICUB) organizează un Lunchtime Seminar cu tema “The Obscure Ground of the Soul: A Central Idea of the German Enlightenment at the Crossroads of Theology, Psychology and Aesthetics?”, susținut de Alessandro Nannini, bursier SSU-ICUB. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în sala de seminar a IRH – ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Alessandro Nannini a studiat la Universitatea din Bologna, unde a obținut două titluri de master, în Filozofie (2009) și Antropologie Culturală și Etnologie (2010). A obținut titlul de doctor în Filozofie de la Universitatea din Palermo (2015). A fost bursier al  univeristăților Halle-Wittenberg (2013), Palermo (2016) și Jena 2016-2017). În prezent, este membru al grupului de cercetare “Philosophie allemande au 18e siècle”, afiliat la Institut d’histoire des représentations et des idées dans les modernités, Ecole Normale Supérieure, Lyon. Interesele sale de cercetare sunt istoria intelectuală și estetica în perioada modernă timpurie, în special în iluminismul german.

Lunchtime Seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre Lunchime Seminar pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This