În perioada 19-25 februarie 2018 Universitatea din București continuă proiectul „Săptămânile Internaționale ale Universității din București” (SIUB) prin organizarea unor evenimente dedicate culturii italiene.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc luni, 19 februarie, în Amfiteatrul Odobescu al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (Str. Edgar Quinet, nr. 5-7), începând cu ora 14:00.

Invitatul de onoare la deschiderea oficială a evenimentului este E.S. Marco Giungi, Ambasadorul Italiei. La eveniment vor participa și conf. univ. dr. Sorin Costreie, prorector al Universității din București, prof. univ. dr. Liviu Franga, decanul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, și prof. univ. dr. Mianda Cioba, directorul Departamentului de Lingvistică Romanică, Limbi şi Literaturi Iberoromanice şi Italiană.

În cadrul ceremoniei de deschidere vor fi prezentate și ultimele apariții de carte de italienistică din ultimii ani: Cauda pavonis de Mugur Hanibal Stănciulescu și Colecția bilingvă Biblioteca Italiană a Editurii Humanitas, coordonată de prof.univ.dr. Smaranda Bratu Elian.

În plus, elevele Școlii de balet „Jaqueline” au pregătit un scurt spectacol de Balet Tarantella napoletana, iar studenți ai Universitatății Naționale de Muzică din București vor interpreta canțonete napoletane și arii de operă.

Prin acest eveniment, studenții Universității din București vor avea șansa să descopere elementele definitorii ale culturii italiene, luând parte la conferințe, workshop-uri, filme, un carnaval și multe alte activități interactive. Programul complet al Săptămânii Culturii Italiene la Universitatea din București poate fi consultat aici.

Săptămâna Culturii Italiene este organizată de Departamentul de Lingvistică Romanică, Limbi şi Literaturi Iberoromanice şi Italiană din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, în parteneriat cu Institutul Italian de Cultură, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea Națională de Muzică din București, Universitatea Națională de Arte din București și Editura Humanitas.

Coordonatorul evenimentului este conf. univ. dr. Oana Boșca-Mălin, cadru didactic la Departamentul de Lingvistică Romanică, Limbi și Literaturi Iberoromanice și Italiană al Facultății de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universității din Bucureşti.

Pin It on Pinterest

Share This