Studenții Universității din București au obținut 3 medalii de aur, 2 medalii de argint și 7 medalii de bronz la cea de-a XIX-a sesiune „Markstrat” a Programului Intensiv din cadrul consorţiului european DUKENET, organizat în perioada 12-16 februarie 2018 pentru prima oară la București.

Echipa care a reprezentat Universitatea din Bucureşti a fost formată din şase studenți de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (secţia Limbi Moderne Aplicate – L.M.A.) şi Facultatea de Administrație și Afaceri (F.A.A.) şi a fost condusă de prof. dr. Magdalena Iordache-Platis, prof. dr. Diana Ioniţă si prof. dr. Răzvan Papuc.

Cele 3  medalii de aur au fost obținute de Elena-Alexandra Nedelcu, Andreea-Alexandra Gheţu, studente la L.M.A, și de Daniel Alexandru Ciorobescu, student la F.A.A. Eduard Theodor Chiorean (F.A.A.) şi Alecu Maria-Alexandra (L.M.A.) au primit medaliile de argint, iar cele 7 medalii de bronz au fost primite de Ioana Ungurianu, Andreea Badea, Rabonia-Ioana Avram (L.M.A.) și de Nicoleta Iancu, Cosma Anastasia, Buzoianu Paul-Gabriel și Clara Burciu (F.A.A.).

Competiţia de strategii de marketing în limba engleză, desfășurată online, a reunit alături de studenţii Facultății de Limbi şi Literaturi Străine și ai Facultății de Administraţie şi Afaceri din cadrul Universităţii din Bucureşti alţi 100 de studenţi şi profesori din zece universităţi europene de prestigiu.

În cadrul competiției au fost cuantificate rezultatele privind cota de piaţă, rapoartele scrise evidenţiind viziunea, misiunea, strategia, scenariul şi obiectivele pe termen scurt și lung. La aceste criterii s-a adăugat nota la prezentarea finală, care a fost susținută în faţa unui juriu format din profesori din cele 10 ţări participante.

Activitatea de monitorizare a echipelor, evaluare a rapoartelor şi a prezentărilor finale, a fost desfăşurată de prof. dr. Diana Ioniţă,  prof. dr. Magdalena Iordache-Platis şi prof. dr. Răzvan Papuc, alături de asistent dr. Cătălin Grădinaru şi de cei doi tutori, foşti medaliaţi cu aur,  Ancuţa Corina Cristian şi Darius Grigorie. Cei 6 coordonatori au fost răsplătiți tot cu medalia de aur.

,,Scopul acestui eveniment nu este atât de mult competiţia în sine, cât internaţionalizarea, lucrul în echipă, spiritul de fair-play şi, desigur, folosirea cunoştinţelor de limbă engleză şi de marketing într-un mod  creativ”, a declarat prof. dr. Diana Ioniță.

,,Deşi a fost o săptămână neaşteptat de intensă, cu mult neprevăzut, cu moment  în care numai o strategie bună te putea salva, ceea ce a contat cel mai mult a fost schimbul de idei cu colegi din alte ţări şi competenţele de comunicare scrisă şi orală, terminologia de specialitate în limba engleză, ” a mărturisit Elena-Alexandra Nedelcu

,,Aş repeta oricând această experienţă şi sunt pe deplin convins că distincţia reprezintă un atu în portofoliul meu la angajare”, a declarat Daniel Alexandru Ciorobescu.

Ceea ce a impresionat-o cel mai mult pe Andreea-Alexandra Gheţu, conform spuselor ei, a fost ,,spiritul de echipă, doborârea barierelor pe care prejudecăţile şi stereotipurile le ridică, atmosfera prielnică comunicării şi concretizării iniţiativelor creative.”

Pin It on Pinterest

Share This