Universitatea din București, prin Departamentul de Limbi și Literaturi Germanice al Facultății de Limbi și Literaturi Străine, va reprezenta România la Târgul de carte de la Leipzig. Evenimentul va avea loc în perioada 14-18 martie 2018.

În cadrul târgului, editorul suplimentului pe luna martie al revistei de cultură și artă „K.West” din Bochum, prof. univ. dr. Gabriel H. Decuble, inaugurează numărul de revistă cu prezentarea unui articol de sinteză despre „Tendințele actuale în literatura română”, iar conf. univ. dr. habil. Markus Fischer continuă prezentarea cu un material detaliat despre traducerile de carte românească pe piața editorială germană din 1990.

Suplimentul mai cuprinde articole despre literatura pentru copii și tineret din România (Laura Albulescu), despre poezia actuală (Claudiu Komartin), interviuri cu filosoful Andrei Pleșu și scriitorul german Jan Koneffke despre cartea de vizită a culturii române la acest moment, cu scriitorul și traducătorul Ernest Wichner despre proiectul „Biblioteca Românească”, precum și multe recomandări de lectură din scriitorii români ai momentului.

Suplimentul revistei de cultură și artă „K.West” din Bochum a apărut cu sprijinul Institutului Cultural Român din București.

Pin It on Pinterest

Share This