Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București, partener al Fundației Internaționale pentru Copil și Familie „Dr. Alexandra Zugrăvescu”, rețeaua EURODIR, FONPC, UNICEF şi partenerii săi, organizează un seminar care se va desfășura în intervalul 16 – 17 martie 2017, având ca temă ,,Franța-România – perspective privind politica socială europeană și politicile de protecție a copiilor și a familiei”.

Joi, 16 martie 2017, seminarul se va derula la Palatul Parlamentului (Strada Izvor, nr. 2-4), începând cu orele 9:30, iar vineri, 17 martie 2017, seminarul va avea loc la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (Str. Schitu Măgureanu, nr. 9, sector 5).

Scopul acestui seminar este de a promova standardele europene de formare pentru managerii de servicii sociale, astfel încât să fie posibile schimburi și colaborări între diferitele universități și instituții de formare din România și Franța, precum și din alte țări europene. Seminarul se adresează profesioniștilor din domeniul social și studenților în asistență socială și vine în întâmpinarea nevoilor de îmbunătățire a politicilor publice privind protecția copilului și a familiei.

Seminarul face parte din seria de acțiuni realizate în cadrul proiectului „Reforma calității în serviciile sociale din România, implementat de FONPC, în parteneriat cu reprezentanța UNICEF în România.

Seminarul este susținut de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Ambasada Franței în România, ESTES Franța, Organizația Umanitară CONCORDIA, Hope and Homes for Children România, Fundația SERA România, Fundația Serviciilor Sociale Bethany, Asociația Română a Supervizorilor, SOS Satele Copiilor România și Federația ONG-urilor pentru Copil, Facultatea de Sociologie şi Asistență Socială a Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București.

Atelierele seminarului sunt susținute cu sprijinul proiectului “Professional Training Program For The Practitioners In Social Services For Disadvantaged Communities” și a fost dezvoltat în cadrul colaborării între Land Vorarlberg, Universitatea de Știinte Aplicate Vorarlberg și Organizația Umanitară CONCORDIA.

Pin It on Pinterest

Share This