Joi, 11 mai 2017, Departamentul de Lingvistică al Facultății de Litere organizează prelegerea ,,Literatura română de ceremonial din secolul al XVIII-lea. O analiză lexicală”. Evenimentul face parte din seria „Conferințelor Centrului de Lingvistică Teoretică și Aplicată” și va avea loc la sediul Facultății de Litere (str. Edgar Quinet, etajul 1, aripa stângă), începând cu ora 18:00. Conferința va fi urmată de o dezbatere.
Prelegerea va fi susținută de Emanuela Timotin, autoare a unor valoroase studii filologice, care vizează mai multe domenii ale culturii noastre vechi.
Emanuela Timotin a elaborat o ediție exhaustivă a descântecelor în manuscrise românești, reluată, dintr-o nouă perspectivă, într-o versiune franceză. Emanuela Timotin este autoarea a trei ediții de scrieri apărute în prestigioasa colecție „Cele mai vechi cărți populare în literatura română”: Vedenia Sofianei și a lui Chir Daniil, Lemnul Crucii și Legenda duminicii. În plus, a coordonat proiectul de editare a operei manuscrise a lui Vlad Boțulescu din Mălăiești. Cel mai recent studiu al său vizează apocriful Viața lui Adam și a Evei, iar ediția acestui text reprezintă rezultatul unui studiu postdoctoral și a făcut obiectul discuției în cadrul primei întâlniri a Cercului în noua sa formulă.
Emanuela Timotin este doctor al Universității București și al Universității „Stendhal – Grenoble III”. De asemenea, este CS II la Institutul de Lingvistică Iorgu Iordan – Al. Rosetti, a Academiei Române și membru în bord-ul editorial al revistei Incantatio. An International Journal on Charms, Charmers and Charming (Tartu, Estonia) și asistent editorial adjunct la revista „Studii şi cercetări lingvistice” (București, România).