Universitatea din București și RE-ACT România organizează vineri, 26 mai 2017, conferința „RE-ACT România: Ai forța să reacționezi!”, care va aborda problematica cyberbullying-ului în România. Evenimentul va mai cuprinde o prezentare a activităților RE-ACT în școlile și liceele din București, o piesă de teatru cu final deschis și un concurs cu premii destinat elevilor. Conferința se va desfășura în Aula Magna a Facultății de Drept a Universității din București (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), în intervalul orar 11:00 – 14:00.
Termenul bullying este tradus în limba română prin intimidare sau hărţuire. Cyberbullying-ul este echivalentul online al termenului și reprezintă cea mai frecvent întâlnită problemă a copiilor internauți, aproape 72% dintre tinerii cu vârste între 9 și 17 ani devenind la un moment dat victime ale unui tip de abuz online.
Campania „RE-ACT: Ai forța să reacționezi!” are în vedere informarea, prevenirea și combaterea fenomenului de cyberbullying în România și este organizată de studenți de la masterul Managementul Crizelor din cadrul Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București. Partenerii acestei campanii sunt IntellPsy Group, Psiholog Ana-Cristina Babită și Cuibul Artiștilor.
Platforma RE-ACT România oferă un spațiu de discuții pe tema cyberbullying-ului. Echipa RE-ACT intermediază și contactul cu psihologi, ONG-uri și diferite instituții ale statului care au atribuții în managementul acestui fenomen, precum Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Asociația Telefonul Copilului, Ministerul Educației Naționale și Guvernul României.
În plus, campania desfășoară evenimente în licee și școli gimnaziale, destinate conștientizării fenomenului cyberbullying-ului, oferind sfaturi pentru soluționarea rapidă a conflictelor și punând accentul pe importanța comunicării cu familia și conducerea instituției de învățământ de care aparține victima.
Mai multe informații despre campania „RE-ACT: Ai forța să reacționezi!” pot fi accesate aici sau pe pagina de facebook.