Prof. dr. Pham Huy Giao, de la Asian Institute of Technology – Thailand, School of Engineering and Technology, va susține luni, 29 mai 2017, prelegerea Fracture porosity of a fractured granite basement (FGB) reservoir Cuu Long Basin, Vietnam. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București (str. Traian Vuia, nr. 6), în sala „Vasile Lăzărescu”, începând cu ora 14:00.

Dr. P. H. Giao este Associate Professor la Asian Institute of Technology (AIT). A obținut o diplomă de master în geofizică (petrofizică) din partea Universității din București. Prof. Giao a primit mai multe premii academice, incluzând Outstanding Academic Performance Award pentru un student vietnamez din străinătate din partea Ministry of Education and Training (MOET) din Vietnam; Bursa Guvernului Australian pentru studii de licență la AIT (1990-1992); câștigător al Tan Swan Beng Award din partea South East Asian Geotechnical Society (2005); grantul Brain Korea 21 Visiting Scholar din partea Guvernului Coreean; Honor Award ca speaker la EAGE Asia-Pacific student lecture tour (2014-2015); Distinguished Teacher Award 2016 din partea AIT.

Rezervorul Fractured granite basement (FGB) nu reprezintă un tip comun în explorările de hidrocarburi din lume, deoarece acest tip de rezervor reprezintă doar o foarte mică parte a rezervei și producției de hidrocarburi mondiale. Oricum, pentru Vietnam rezervorul FGB este principalul producător de petrol, contribuind cu până la 80-90% din producția anuală națională. Din 1987 când a fost descoperit primul petrol și produs extensiv în bazinul Cuu Long din Vietnam, au apărut mai multe chestiuni care trebuie să fie înțelese mai bine despre sistemul cu dublă porozitate al acestui tip de rezervor neconvențional.

Prelegerea reexaminează un model petrofizic constând în macro-, micro-fracturi și cadre de granit intacte pentru o locație a unui câmp de petrol în bazinul Cuu Long din Vietnam. Rezultatele prezentate în acest studiu sunt așteptate să ajute la o elucidare ulterioară a modelului petrofizic al unui rezervor FGB.

Mai multe detalii despre prelegerea Fracture porosity of a fractured granite basement (FGB) reservoir Cuu Long Basin, Vietnam pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This