Centrul Interdisciplinar de Studii Culturale Europene și Românești „Tudor Vianu” din cadrul Facultății de Litere a Universității din București organizează luni, 12 iunie 2017, a patra întâlnire din cadrul proiectului Atelierele „Tudor Vianu” – ICUB Master Classes 2017. Evenimentul va avea loc la Sala de Consiliu a Facultății de Litere (str. Edgar Quinet, nr. 5-7), începând cu ora 12:00.

Invitatul special al acestei întâlniri este prof. univ. dr. Lăcrămioara Petrescu, cadru didactic la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, care va susține un atelier de cercetare pe tema „Poezie și revelație. Lucian Blaga”. Moderatorul evenimentului este conf. univ. dr. George Ardeleanu, cadru didactic la Facultatea de Litere a Universității din București.

Membră în Consiliul Centrului de Studii Românești al Universității din București, din 2014, Lăcrămioara Petrescu este directoare a Școlii Doctorale de Studii Filologice din cadrul  Facultății de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (pentru mandatul în curs, 2012-2017) și șefă a Catedrei de Literatură Română „G. Ibrăileanu” din cadrul aceleași universități (mandatul 2016-2020). Lăcrămioara Petrescu este profesor invitat la universităţi de prestigiu din străinătate printre care Universitatea din Calabria și Universitatea din Strasbourg, unde susține conferințe. Mai multe detalii despre activitatea didactică și de cercetare a Lăcrămioarei Petrescu pot fi consultate aici.

Proiectul Atelierele „Tudor Vianu” – ICUB Master Classes 2017, organizat de Universitatea din București, cuprinde o serie de întâlniri cu profesori de la universități din România și din alte țări și se adresează masteranzilor și doctoranzilor în domeniul Studii literare din Facultatea de Litere.

Pin It on Pinterest

Share This