Ediția a IV-a a conferinței internaționale de Mitologie și Folclor, organizată de Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, va avea loc în perioada 19-20 octombrie 2017. Lucrările conferinței se vor desfășura la Casa Universitarilor (str. Dionisie Lupu, nr. 46, sector 1, parter).

Conferința internațională de Mitologie și Folclor își propune să continue seria întrunirilor științifice anuale organizate pe tema mitologiei și a folclorului universale, reunind personalități din lumea academică (profesori, cercetători, doctoranzi și masteranzi) ale căror preocupări abordează teme incitante și inedite atât din domeniile amintite (mitologie, folclor, etnologie, istoria mentalităților), cât și din domenii conexe acestora (muzică, arte vizuale etc.) Temele abordate sunt generoase: mitologia antică și reverberațiile sale în modernitate, folclorul și literatura cultă, actualitatea miturilor etc.

Scopul acestor serii de conferințe anuale este acela de a recompune, pe cât posibil, imaginea fracturată a imaginarului colectiv și, în consecință, a dimensiunii spirituale a umanității din perspective cât mai diferite și totuși atât de asemănătoare.

Conferința internațională de Mitologie și Folclor este organizată și anul acesta de conf. univ. dr. Maria-Luiza Oancea (președinte), precum și de prof. univ. dr. Ramona Mihăilă (vicepreședinte), cadre didactice la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București.

Persoanele care doresc să participe la conferință se pot înscrie până la data de 10 octombrie 2017 la adresa mythology.folklore17@gmail.com.

Mai multe informații despre conferința internațională Mitologie și Folclor pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This