Joi, 2 noiembrie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București (SSU-ICUB) organizează un seminar cu tema Computing Galileo’s Library: The Humanities’ Role in Shaping Computation, susținut de Crystal Hall, în cadrul seriei Digital Humanities. Evenimentul va avea loc în sala de seminare a SSU-ICUB (strada Dimitrie Brândză, nr. 1).

Prezentarea Computing Galileo’s Library: The Humanities’ Role in Shaping Computation explorează crearea unui proiect în științele umaniste digitale (digital humanities) ca o oportunitate pentru cercetătorii umaniști de a interveni în gândirea de design. Studiul de caz reprezentat de construirea unui laborator digital interactiv pentru cercetarea bibliotecii Galileo Galilei oferă o modalitate de a stabili valoarea unor date ambigue sau care lipsesc. De asemenea, el oferă un design de baze de date pentru explorarea mai degrabă decât extragerea datelor și pentru experimentarea prin epistemologii istorice. Exemplele discutate vor fi alese din operele lui Galileo și din lucrările legate de literatura și filosofia naturală din perioada modernă timpurie din Italia.

Crystal Hall este conferențiar în științe umaniste digitale la Bowdoin College. Proiectele sale de cercetare se axează pe teme precum literatura italiană din perioada modernă timpurie, știință și literatură, Florența renascentistă, cercetare și pedagogie în științele umaniste digitale.

Seriile Digital Humanities au ca scop explorarea diverselor unelte, metode și provocări ale cercetărilor la granița dintre științele umaniste clasice și metodele digitale. Aceste seminare lunare reprezintă o oportunitate pentru discutarea proiectelor și a studiilor de caz în domeniul științelor umaniste digitale. Seriile Digital Humanities sunt organizate de Mihnea Dobre și Timothy Tambassi.

Mai multe informații despre seriile Digital Humanities pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This