Profesorii și studenţii Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universității din București s-au întâlnit marţi, 14 noiembrie 2017, cu Jen MacArthur, Regional English Language Officer la Ambasada S.U.A., în cadrul unui workshop cu titlul Wordless Books Aren’t Only for Young Learners.
În cadrul prezentării susținute de Jen MacArthur, studenților li s-a oferit un model de predare/ învățare a limbii engleze având drept suport cărțile cu poze, fără cuvinte care, în mod paradoxal, se pot adresa atât copiilor, cât și adulților. Sarcinile de lucru au presupus comentarea imaginilor, furnizându-se tot mai multe detalii în încercarea de a crea o poveste, astfel stimulându-se creativitatea în comunicarea în scris sau orală în limba engleză. Studenții au fost fascinați să intre într-o lume a fanteziei, unde orice speculație este acceptată, atâta timp cât rezultatul final este coerent.
Atelierul a fost precedat de o întâlnire informală a lui Jen MacArthur cu profesori de limba engleză, în cadrul căreia s-a realizat un schimb de experienţă referitor la abordările moderne în predarea limbii engleze. Din discuții a reieșit necesitatea de a combina abordările tradiționale cu cele mai moderne tehnici de predare, cu accent pe integrarea celor cinci competențe lingvistice.
Concluzia întâlnirii lui Jen MacArthur cu studenții a fost ca task-based approach să constituie cel mai adecvat mod de predare pentru studenții secției de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, facilitându-le acestora integrarea pe piața muncii.
Evenimentul a fost organizat de prof. univ. dr. Diana Ioniţă şi asist. univ. dr. Dragoş Manea, cadre didactice la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București.