Biblioteca „Levitchi” a Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan (MTTLC) este deschisă gratuit, începând cu data de 4 decembrie, pentru oricine doreşte să împrumute cărţi legate de traduceri şi traducători.

De altfel, în cadrul acestei biblioteci, va funcţiona Clubul Traducătorului, unde tinerii traducători vor discuta literatura pe care o scriu sau pe care o traduc. Întâlnirile clubului se vor ţine lunar, şi vor avea ca invitaţi traducători, poeţi, prozatori, dramaturgi, critici, regizori şi actori ce aparţin tinerei generaţii.

Clubul va colabora cu prof. univ. dr. Nicolae Mandea, rector al Universității de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” şi cu Teatrul Naţional din Bucureşti, în organizarea activităţilor comune cu actoria, precum şi cu poeta Miruna Vlada şi alţi scriitori şi traducători.

Interesant de remarcat este și faptul că bibliotecara, drd. Violeta Baroană, care a absolvit MTTLC ea însăşi, poate îndruma eficient pe oricine vizitează biblioteca. În plus, fiind secretară a MTTLC şi a Editurii online Contemporary Literature Press, drd. Violeta Baroană va acorda în continuare, zilnic, câte două ore acestor funcții, timp în care se va afla la biroul editurii.

Clubul își dorește să devină locul principal al întâlnirilor culturale dintre traducători şi autorii pe care aceştia îi traduc, cu accent pe traducerea scriitorilor români în limba engleză. Practic, clubul va sprijini eforturile Editurii online Contemporary Literature Press de a răspândi literatura română și creațiile tinerei generaţii în lume.

Orarul bibliotecii „Levitchi” poate fi consultat aici.

Pin It on Pinterest

Share This