Joi, 7 decembrie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București (SSU-ICUB) organizează un seminar cu tema A Possible Digital Lexicographical Tool for Classics, susținut de lect. univ. dr. Octavian Gordon (Universitatea din București) în cadrul seriilor Digital Humanities. Evenimentul va avea loc în sala de seminare a SSU-ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).
Octavian Gordon este lector universitar în cadrul Departamentului de Teologie Istorică, Biblică şi Filologie al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din cadrul Universității din București. Cercetător ştiinţific şi secretar al Centrului pentru Studiul Spiritualităţii Ortodoxe „Sf. Grigorie Palama” din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti, lect. univ. dr. Octavian Gordon, a întreprins numeroase studii de cercetare de-a lungul carierei profesionale. Putem aminti aici Proiectul de cercetare interdisciplinară Monumenta Linguae Dacoromanorum („Biblia de la Bucureşti” – 1688), în cadrul căruia lect. univ. dr. Octavian Gordon a analizat Pildele lui Solomon, Suzana, Bel şi balaurul şi Epistola a II‑a către Corinteni (2010-2011) sau Toponimia mitică europeană. Glosar şi bază de date interactivă pentru studiul toponimelor cu relevanţă mitologică din spaţiul greco-latin. (2007-2010)
Seriile Digital Humanities au ca scop explorarea diverselor unelte, metode și provocări ale cercetărilor la granița dintre științele umaniste clasice și metodele digitale. Aceste seminare lunare reprezintă o oportunitate pentru discutarea proiectelor și a studiilor de caz în domeniul științelor umaniste digitale. Seriile Digital Humanities sunt organizate de Mihnea Dobre și Timothy Tambassi.
Mai multe detalii despre evenimentul ”A Possible Digital Lexicographical Tool for Classics” pot fi găsite aici.