Joi, 10 noiembrie 2016, Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB (Institutul de Cercetare al Universității din București) organizează un lunchtime seminar cu tema Redefining Exactness in Late Byzantine Astronomy. Tema va fi prezentată de Dr. Divna Manolova, New Europe College Returning Fellow/ IRH-ICUB alumna. Seminarul va avea loc începând cu ora 13:30, în sala de seminarii a IHR – ICUB (str. Dimitrie Brândza, nr. 1).

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al secțiunii de științe umaniste a ICUB, unde membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora.

Divna Manolova este în prezent Pontica Magna Returning Fellow al Colegiului Noua Europă din București. Și-a susținut dizertația doctorală cu tema Discourses of Science and Philosophy in the Letters of Nikephoros Gregoras la Departamentul de Studii Medievale al Universității Central Europene în anul 2014. Studiile postdoctorale au fost realizate la Colegiul Noua Europă și Institutul de Cercetări al Universității din București. În anul 2016 a fost Academic Network Facilitator al rețelei internaționale de cercetare finanțate de fondul Leverhulme Emotions through time: from antiquity to Byzantum (http://emotions.shca.ed.ac.uk/) iar în anul 2017 obține o bursă de cercetare Marie Skłodowska-Curie/POLONEZ 1 la University of Silesia în Katowice, Polonia. Cercetările sale se concentrează asupra culturii intelectuale medievale târzii (în mod special, istoria științelor matematice și a filosofiei) și în mod special asupra producției academice în Bizanț.

Titlul proiectului său de cercetare este Curiosity and Polymathy in Byzantine Discourses of Science and Philosophy (13th–15th Centuries). Acest proiect de cercetare examinează preocupările bizantine cu achiziția de cunoaștere, în mod special cea a lumii fizice și a naturii umane. Proiectul explorează continuitățile și discontinuitățile în discursurile despre cunoaștere prezente în textele literare, științifice și filosofice bizantine scrise între secolele treisprezece și cincisprezece.

Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchtime seminar puteți găsi aici.

 

Pin It on Pinterest

Share This