Facultatea de Filosofie a Universității din București organizează conferința internațională 2400 Aristotle în zilele de 25-26 noiembrie 2016. Conferința va avea loc la sediul Facultății de Filosofie (Splaiul Independenței, nr. 204).

Această conferință este unul dintre evenimentele academice care marchează Anul Aniversar Aristotel, declarat de către Conferința Generală UNESCO pentru a promova pe plan internațional lucrările lui Aristotel și contribuția sa influentă la formarea civilizației occidentale moderne.

Scopul acestei conferințe este acela de a trece în revistă atât lucrările lui Aristotel în diferite domenii ale filosofiei și ale științei (200 de tratate, dintre care 31 au supraviețuit) ca și receptarea sa ulterioară.

La conferință vor fi prezentate lucrări care discută contribuțiile aristoteliene în logică, metafizică, etică, politică, arte, poetică sau științe.

Conferința va fi structurată în următoarele panele tematice:

  1. Metafizică și teologie
  2. Logica și filosofia științei
  3. Etica și filosofia politică
  4. Estetică, retorică, poetică
  5. Aristotel și recepția acestuia
  6. Aristotel și fenomenologia
  7. Aristotel în filosofia românească

Programul final al Conferinței Internaționale 2400 Aristotle poate fi consultat aici. Programul include vorbitorii care și-au confirmat prezența (în jur de 90 de profesori și cercetători) și toate lucrările conferinței.

Mai multe detalii despre Conferința Internațională 2400 Aristotle pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This